Akilles

Akilles
Vist är han fin lilla Akilles, eller han är ju rätt stor, men jätte söt. en riktig buse är han också. saphira hon tycker inte om honom, fast på sitt eget sätt gör hon nog, hon blir glad när hon ser honom, fast kommer han för nära blir hon en liten eldsprutande drake  :o) Ju mera arg hon blir ju roligare tycker Akilles det är. Men jag förstår Saphira, hon vet nog innerst inne att hon är en liten hund och aklles är en JÄTTE i förhållande till henne och han är busig och vill gärna slå henne med sinna tasser. Fast han börjar bli lugnare, det var mera när han var yngra, och då var han också en jätte iförhållande till henne.

Flera muffins bilder

I ugnen

Fat med muffins 2Fat med muffins

Stavning

Jösses... läste igennom det jag skrev om akuten och det var såååå mycket fel, men nu hopps jag att det är stavat rätt   :o) Hälften eller mera var slarv och resten beror nog på min danska och lite beror på att fingrana trycker på fel tangenter. 

Akuten

Jag har varit på akuten några gånger och önskar varje gång att det är sista. Jag tycker att akutvården är hemsk. Undra vad de som jobbar där tycker. Det verkar stressigt och kaotisk och ingen hinner bry sig, jag skulle aldrig vilja jobba på ett sånt ställe, men det är ju tur att andra vill. Jag tror ju inte det beror på dem som jobbar där jag tror det beror på att det finns alldeles för mycket att göra, för lite anställda och konstiga regler. Är det någon gång lugnt där? Vi åkte in till akuten igår eftersom min dotter hade slagit i huvudet och mådde illa hade huvudvärk och var yr, hon ville bara sova och det är inte likt henne alls. När vi kom till akuten var det jätte mycket folk där i väntrummet och jag förstod att många hade väntat länge. Det var även en del mindre barn, de trodde jag gick till barnakuten, men om den är nerlagt eller om de strejker vet jag inte. Vi tog en kölapp och när det var våran tur frågade sköterskan vad som hänt, när vi sa slagit i huvudet frågade hon om hon hade varit avsvimmat och nej det hade hon ju inte, så tog hon blodtrycket och skickade ut oss igen med besked att det fanns mycket att göra idag och att det skulle ta några timmer. Ingen fråga om hur hon mådde eller om hon hade kräks eller om hon ville ligga. Då satt vi igen i väntrummet. När vi hade varit där i 3 timmer fick vi komma in på ett rum och fick veta att läkaren kommer snart. Där på rummet fanns en säng så min dotter kunde ligga. Efter en timme frågade jag samma sköterska om när läkaren kommer men hon hade ingen aningen vet inte än vilken läkare som skall komma till er. Efter sammanlagt fem timer kom en sköterska för att kolla till min tjej, hon var den första som frågade henne om hur hon mådde och hon hade kräkets. Hon sa att nu dröjer det nog inte länge till. Samma sköterska kom igen en timme efter och kollade till henne. Min dotter mådde inte illa längre och hon var inte längre yr, men hade fortfarande ont, hon sov. Jag sitter jag står, jag går runt lite i rummet, jag är trött jag har träsmak i rumpan. Äntligen kommer en läkare och undersöker henne. Hon är trevlig och hon undersöker min tjej ordentligt. Eftersom hon mår bättre och verken har varit avsvimmat eller kräkets kan vi åka hem. En liten hjärnskakning och kommer antagligen ha lite ont och vara lite stel i nacken några dagar. Får vila och ta det lugnt, ta Alvedon om det behövs. Jag är självklart jätte glad för att hon mår bättre och glad för att vi får åka hem, men tycker det är konstigt att när man gör illa huvudet skall vänta fem timmer på att någon undra hur man mår och 7 på att läkaren kommer. Tänk om hon hade varit allvarligt skadat. Vi har förr fått vänta 10 12 timmer med en fot, men det kan jag förstå blir sist prioriterat, men huvudet tycker jag är viktigt.
Vad tycker ni?
Blev vist ett långt inlägg :o)


Morsdags muffins eller cupcakes

Morsdags muffins

Eftersom Blixman utmanade alla sina läsare att göra cupcakes, bestämde jag mig för att trotts jag inte hade sockerpasta och trotts att jag hade gäster både fredag och lördag så skulle jag baka. Baka gjorde jag söndag fotade och fikade :o) Redigerade bilderna. Men min äldsta tjej ramlade  på grannens studsmatta och slog i bakhuvudet. Fick huvudvärk och var illamående och ville bara sova. Så jag satt på akuten i 7 timmer innan hon fick träffa läkaren. Då hade illamåendet försvunnit och hon var inte yr längre  (skönt) . Liten hjärnskakning och hemma från skolan idag. Vi sov både jag och hon och hunden till efter kl 12 idag. Haha Saphira hon är en riktig liten trött hund. Idag mår hon ganska bra min tjej, men har fortfarande lite ont i huvudet.
Men här är iaf mina små cupcakes, bättre sent än aldrig.

Marcus

Marcus

En varm dag i maj fotade jag lilla söta Marcus, 7 månader gammal. Här är några av de bilder jag tog. Vist är han söt?

Flera vår bilder

Vår 2008

Vår 2008

Sommar blommor

Sommar blomma

Älskar när det blir vår och alla blommor kommer fram och löven gör träden grönna.
Jag tycker det är kul att fotografera blommor i alla formar och färgar.

Solblomma

Dansuppvisning på Liz Balettskola

I Söndags var det den årliga dansuppvisning på Västerås Teater med Liz Balettskolas elever. Jag har 3 tjejer och alla tjejer har dansat där, men i år var det bara Martina som går där och hon dansade i år bara balett, de andra åren har hon även dansat jazz och hipphopp. Hon har dansat på Liz Balettskola i 8 år. Hon har även dansat disco på en annan dansskola, men har slutat där. I år har hon även gått på gymnsatik och cheerleading. Martina går i  dansklass och dansar där jazz och balett. Hon älskar att dansa och sjunger och gör båda delana från hon vaknar till hon somnar, så ibland kan det bli lite jobbigt här hemma  :o)

Martina Fjäril

Vinter Sommar 2008

Vinter Sommar 2008

Bilden säger väl allt....

Sommar



Sommar
Om vi bortser från att det de senaste dagarna har varit grått och kallt och på vissa ställen i landet har det tom snöat. Sommaren och värmen kom och plötsligt var det sommar.

Bygger om

Bygger om

Jag har inte varit så aktiv här på sistonen och bilden beräter varför.
Sen har det varit mycket annat också som har tagit tid,
men nu hoppas jag att kommer vara lite mera här igen. 
Jag har fotograferat en del, men inte haft tid att sitta och redigera vid datorn.