Sötaste Gabriel


Fotograferade söta Gabriel i fredags och här är en av bilderna som jag själv gillar mycket.
Det var full fart på honom från början till slut. Nyfiken och intresserat iallt runt omkring.


Mitt hem

Ser man på mitt hem skulle man inte tro att jag är en person som inte gillar smuts, stök och o-ordning  :o( Jag hatar faktisk när det är saker över allt och smuts i hörnen damm på möbler mm. Dammet är väl en sak men jag vill ha ordning omkring mig. Men ibland får man stå ut med smut i hörnen och oreda bland sakerna och försöka att inte se det, för går man runt med dåligt samvete och irritera sig på skiten, då kan man lika bra ta tag i det och då stå ut med trötthet och värk istället.....

sortera, rensa och kasta...

Sortera, rensar och kastar böcker från bokhyllan... Jösses va många böcker jag har som står där och tar upp plats till ingen nytta. Har nog hela huset fyllt med en massa till ingen nytta, det gällar bara att ta tag i det och när man väl komer igång och får upp farten är det riktigt kul, men så är det att man eller rättare sagt jag måste lära mig att sluta innan det blir för mycket. Men när är det för mycket? Det är nog olika från gång till gång. Nu säger min rygg ifrån, den skriker att nu räcker det. Det började med höger axel och höger arm och jag körde på ändå, men nu är det inte kul längre.... Skall jag sluta nu då? med böcker över halva vardagsrummet? Ja det skall jag, det får stå och så hoppas jag att jag ändå sluttade i ganska bra tid så värken slipper och jag kan fortsätta lite senare igen. Sköt om dig och var rädd om dig själv.

Komma igång

Som jag skrev tidigare så måste jag komma igång att röra på mig. Måste få tid till mig, måste få energi. Energi behöver jag till att komma igång, när jag väl är igång tror jag att jag får energi. Så det gällar om att börja fast energin inte finns.
Jag har så mycket i mitt liv nu och det skulle säkert ta energi från vem som helst egentligen. Jag reagera fysisk på stress vid att bli sämre i min fibromyalgi. Jag blir tröttare och får mer ont och sover sämre osv. Det är därför det är viktigt för mig att att röra på mig eller inte bara röra mig, ordentliga promenader, träna mage och rygg, strecha alla dela av kroppen osv.
Allt hänger ihop och det är svårt att bryta ekorhjulet när man är mitt i.

Men jag måååste och en början är att ha koll på mina steg, ett enkelt sätt att se om man rört på sig. 10000 steg är bra och är ett mål för mig. Jag vill helst inte under 5000. Nu är det utomhus steg jag räknar, för stegräknaren sitter i min mobil och det har jag inte på mig när jag är hemma.

Förra veckan var det en dag jag bara gick ca 2000 steg men en annan dag gick jag över 10000 steg.

förut så satte jag upp en lista på väggen där jag fylde i mina steg och om jag hade tränat och strechat mm Det var bra för då såg jag direkt om jag legat på latsidan...

Men nu finns det ju dagar där jag verkligen inte orkar och jag vill inte heller att detta skall bli en stress för mig att komma igång, så jag försöker att hitta en ballans, där jag sätter lite krav men ändå tillåter mig att inte orkar... hmmm får se hur det går. Sluter kanske med att jag gör inget alls och sitter med jätte ångest över det. Vi får se.

Ibland är jag så trött

Ibland är jag så trött så jag bara vill gråta över minsta lilla sak som ska göras. Huvudet gör ont och kroppen värkar. Hur ska jag komma ur denna dimma? Jag har fått säga nej att hälsa på min mor varje dag och mitt samvete och oro för henne känns inte bra, Men jag måste säga ifrån för att kunde orka finnas andra dagar. Det ska städas och tvättas hemma. Det finns saker som måste göras och jag vet att det är jag som snart måste tömma min mammas lägenhet mm när hon ska flytta. Jag har sjuka barn och 3 hundar som just nu inte för tillräcklig med motion. Kanske man bara skall tillåta sig att vara helt slut och inte orkar med nåt och föröka låtsas som samvetet inte bryr sig. Det finns dåliga dagar, bättra dagar och bra dagar. När det är en dålig dag får man nog helt enkelt acceptera i vetskapen om att det kommer bättre dagar.