Tävling hos Crazyangel

Tävling hos Crazyangel


Tävling hos http://crazyangel.blogg.se/ Du kan vinna denna fräcka jacka till din hund. Klicka in dig till tävlingen här

Familjen är samlat

Familjen

Mig och min familj :o) Ritat av Carin
Gå in och kolla hennes sida http://cojjoj.blogg.se/ Hon är super duktig.

Vädret 28-02-2008

Vädret 28-02-2008

Idag har det varit blå himmel och sol hela dagen. det är ungefär varannandags väder, grått sol grått sol.
Blommorna kommer fram mer och mer för varjedag.
Hur var vädret hos dig?  Har du sett några blommor?

Denna vecka

Måndag började jag att arbetsträna på en blommaffär, jätte kul, men jag har varit jätte trött och haft jätte ont dessa dagar. Får väl inse att jag får ta det lite lugnt och inte ge järnet på en gång :( Jag är iaf bättre idag. Men det är anledningen till att jag inte har skrivit något på bloggen de senastse dagarna.
Idag gjorde jag några blomarrangemang i snygga krukor, jätte kul, det bara kliar i fingrande på mig att göra en massa fint hemma. Man blir glad av att vara omgiven av blommor i alla färger och underbara doftar. De andra dagarna har jag snittat blommor och satt blommor i vatten och diskat vasor och krukor och putsat rutor.

Veterinär besök

Idag var jag och Saphira hos veterinären för att ta ett blodprov. Vi skall se om hon har danat antikroppar mot rabies, så att hon får resa in och ut ur sverige.
Jag ställde Saphira på vågen och den visade 2 kg .
När vi satt i väntrummet kom det in både hunder och katter, Saphira sa inte så mycket, var lite nyfiken, men blev arg om stora hunder kom för nära henne. Hon är alltid litte kaxig mot storre hundar. Sen kom det in en svart pudel med frisyr. inget illa menad om Pudlar eller deras ägare som frisera och klippar sina hunder. Pudlen hade två långa tofsar på sidan av huvudet, med turkosband som en spiral ner av tofsen. DSen hade den två tofsar som stod rakt upp på huvudet, med samma färgband, som ett sicksack mönster. När pudlen kom in i lokalen reagerade Saphira som hon hade sett ett monster, hon blev antagligen rädd och skällde jätte högt, lite pinsamt   :o)

Inne hos veterinären fick Sahira och jag mycket beröm  :o) För att hon var så duktig och väluppfostrat. (kul att man lyckas med hunden när man inte lyckas med barnen  *ler*) Men Saphira var verkligen duktig och låg snällt på sidan och fick nålen i benet, och inte en ljud sa hon, fast hon brukar vara känslig.
Vi får vänta någon vecka på svarat och hoppas att det är det svar vi vill ha, annars får man väl vaccinäre igen och ta prov igen och det skall gå 120 dagar emellan och blodprovet kostade över 1000 kr........Ja ingen har väl sagt att det är gratis att ha hund  :o)

Onsdagens väder

Grått trist regn och sen lite sol, ungefär som tisdag fast det var m,era regn då.

LÄÄÄÄÄÄÄGTAR efter sol och sommar och blommande blommor och träd    :o)

Himlens många ansikten. Vädret söndag, måndag, tisdag


Vädret 26-02-2008
Vädret 25-02-2008

Vädret 24-02-2008

Vår tecken

Vår tecken

Vädret 23-02-2008

Vädret 23-02-2008

Idag är det ett underbart väder över 7 grader varmt men det blåser tyvärr väldigt mycket.
Det blir lite ensformigt med dagensbild som ser nästan likadan ut varjedag, så idag valde jag att fota åt andra hållet. Min alltan syns inte för kullen. Jag bara älskar våren  :o)

Fredag kväll

Var ute och promenera med min man och min lilla hund, det var riktigt skönt ute, har slutat att blåsa.
Gick förbi dessa blommor i mörket och fotade de i med min mobil. Snart är det nog vår  :o)

Blommor i natten

Vädret 22-02-2008

Vädret 22-02-2008

I morse var det blöt ute, måste ha varit regn i natt. Men himlen var blå och solen torkade snabbt upp.
Det blåste jätte mycket så det var inte så skönt ute. Himlen blev grå, men eftersom det blåste så var den snabbt blå igen, men sen blev det lite grått igen.

Vindfigur

Den här lilla fåglen står på min altan och han fick jobba ordentligt i blåsten.
Blåste det hos dig också?

Godmorgon


Godmorgon....... Sittar och tittar på gamla bilder på datorn, hittade denna bild på Saphira, vist är hon söt?
Hon är 8 veckor på bilden. Vill du ser mer på Saphira när hon var litenkan du kolla på här.
Bilden är fotat med mobilen.

Saphira 8 veckor

Vädret 21-02-2008

Vädret 21-02-2008

Idag har det varit lite varmare men ganska tråkigt väder, ingen sol har jag sett.
Jag längtar såååå efter våren och solen.
Vilken årstid gillar du bäst?


Längtar efter vår och sommar

Jag längatr efter våren............

Längtar efter våren
Sommar

Godnatt

Godnatt

Säger godnatt med en bild från igår kväll.
Sov gott.

Saphira mysar i soffan

Saphira i filt

Saphira gillar att borra in sig i täcken och filtar, eller kläder som vi lagt ifrån oss.

Vädret 20-02-2008

Vädret 20-02-2008

Idag var det dimmigt och lite kallt. På morgonen var marken vit av rimfrost som först försvan efter ett par timmar.
Det var ett konstigt fuktigt väder och en bitande kyla fast det bara var - 1. Under eftermiddagen blev vädret lite bättre.
Hur är vädret hos dig?
Trädet 20-02-2008

Längtar till det kommer knoppar och blad på träden......

idag onsdag

Idag har jag varit och klippt mig, det var på tiden kan jag säga  :o) Jag blev jätte nöjd. Jag fickade med två kompisar på stan och min ena kompis gick och klippte sig, då gick jag för att boka tid hos min frisör och fick en tid direkt.
Yngsta och äldsta tjejen var hemma, de gjorde plättar tillsammans. Yngsta tjejen var feberfri idag så hon skall nog till skolan i morgon. Äldsta tjejen stugade foten i tisdags och kunde inte ta sig till skolan. Pratade med försäkringsbolaget och de fixade skolskjuts åt henne. En taxi hämtar henne i morgon bittig. Vecka 9 är det sportlov, tur vi inte skall åka skidor.

Grrr igen

Kunde inte logga in på min blogg igår  :(  Iriterande...... Hade du också problem?  Eller är det jag och min dator det är fel på :o)  Både och kanske *ler*

Hittade husse's tröja

Hittade husse's tröja

Husse's tröja låg på soffan och självklart la Saphira sig i den och mysade.

Vädret 19-02-2008

Idag är det SOL och blå himmel men inte lika varmt som igår. Temperaturen ligger mellan 3-4-grader.

Vädret 19-02-2008

Blå himmel
Vist ser det härligt ut med blå himmel???

Sjuka barn

Idag var då min äldsta flicka tillbaka på skolan, men den yngsta är hemma med feber. Själv har jag inte mådd för bra heller de seaste dagarna men verkar ändå inte riktig bli något som tur är. 
Vid 12 ringde telefonen, det var min äldsta tjej som ringde från skolan.... hon har vrickat foten.... igen. hon har tidigare vrickat först ena foten och sen andra foten och sen dess vrickar hon de lite då och då och hoppar runt på kryckor, inte roligt. :-(

Vädret 18-02-2008 Vår-värme-fågelsång-sol-moln-regn

Vädret 18-02-2008

Idag var det 8-9 grader varmt, men inteså mycket sol. Det var lite gråt, men det var vår i luften och fåglarna kvittarade. Lite senare på dagen tittade solen fram, men sen blev det mörkare och det kom lite regn. Även kvällen var varm. Nu hoppas jag att det inte kommer någon mer snö, längtar efter att det lir grönt.

Moln

Kommentera gärna.... :o)

Jag tycker det är kul om ni som är inne på min sida skriver en liten kommentar till mina inlägg. Så gör gärna det  :o) Och har ni en egen blogg eller hemsida så skriv gärna länken så jag kan gå in till er och kolla.

:o)

Vädret 17-02-2008

Vädret 17-02-2008

Idag har det varit soligt. Ingen blå himmel, men varmt och skönt.
7-8 garder. Jag var ute på baksidan och lekte med Saphira, hon var helt vild, sprarng runt i stora cirklar. Sen åt hon harbajs i farten, vet inte vad det är med harbajs, men det är nog något av det godast hon vet *skrattar* Äckligt tycker jag.  Barnen har varit ute och hoppat twist och kastade boll. Ja inte min stora tjej hon var inne, fast hon är feberfri och verka må ganska bra, men är fortfarande förkyld och hostig.

Saphira i farten

Junitjej har tävling.


Myspaket

Jag är med och tävlar om ett ett väldigt fint myspaket sponsrat av t4u.se. Jag hoppas verkligen att jag vinner det! Tävlingen arrangeras av JunitjejLäs om tävlingen. Jag tycker att du också ska vara med och tävla! Kom ihåg att du har ingenting att förlora.
  Skynda dig nu och var med, du har bara fram till torsdag den 21/2 kl. 20.00 på dig.

Melodifestivalen i Västerås 16-02-2008

Melodifestivalen i Västerås 16-02-2008

Igår var vi på melodifestivalen. Det var faktisk riktigt kul. Jag har aldrig varit speciellt intresserat av melodifestivalen. Men de senaste åren har jag tittat med barnen på tv och när det kom till Västerås var det klart vi ville gå och kolla. Det var en sån bra stämning. riktig party stämning. När jag sitter hemma i soffan tycker jag ofta de flesta låtarna är bara skit (sorry) men när man var där och upplevde det live kändes det som alla låter var bra. Vi satt också ganska bra, hade vi suttit längst bort hade det nog inte varit lika bra. fick till och med en del bra kort från där jag satt.
Jag berättade tidigare att min tjej på 13 år var sjuk, men hon tog alvedon i förväg ifall hon skulle få feber igen och så hade hon vatten och halstabletter med mot hostan. hon klarade sig fint och var på bra humör, så det var skönt.

vädret 16-02-2008

Vädret 16-02-2008

Idag var det sol, men lite kallt ca  -1 Men barnen var ute på gården och sopade bort allt grus och ritade med krita. Det kändes som sommaren snart är här när man tittade på de skudda runt i solen.

Grrr....

Precis när jag satt och skulle lägga ut mina inlägg och bilder så fungerade det inte, satt vid datorn till halv två men det fungerade inte alls. Men nu verkar det fungera. Hade ni också problem?
Tycker det är lite väl ofta det strular på blogg.se  :-( Har inte varit här så länge men ändå haft problem 3-4 gånger.
Jaja ingen större skada, annat än jag får sätta in mina inlägg och bilder idag, fast de hör till igår   :o)


Saphiras fredags kväll

Tröttis

Saphira var en trött liten vovve som hittade sin plats i husses knä.
Tycker hon låg så gulligt med tasserna under huvudet.

Sjuk

Min tjej på 13 år har varit sjuk hela veckan. Halsfluss, öroninflammation och precis som det inte var nog så fick hon också influensa. Det är synd för henne, det är speciellt på kvällen hon är dålig och en sån hosta. I morgon skall vi på melodifestivalen och jag hade hoppats på att hon skulle vara frisk, men det lär hon nog inte vara. Hade det varit på dagen hade det varit ok, men på kvällen när febern stiger och hon hostar...... Fast hon vill förstås gå ändå. Hon är ju mycket bättre än för några dagar sen då hade hon över 40 grader dygnet runt, nu har hon varit feberfri på dagen. Ni får hålla tummarna för att hon orkar i morgon. Det är ju liksom för barnens skull vi skall på melodifestivalen. Hoppas att ingen av oss andra blir sjuka.

Vädret 15-02-2008

Vädret 15-02-2008

Idag var det fint och soligt ute, men lite kallare än annars.
Jag blir glad av blå himmel och sol. Ute i trädgården börjar vårblommorna titta upp.
Min fina vallmo som har växt en del redan tycker inte om att det har blivit frost igen och ser väldig ledsen ut .

våran tittar fram


Solnergång

Här var det en fin kväll, solen har precis gåt ner bakom träden, var tvungen att ta en bild  :o)

Vädret 14-02-2008

Vädret 14-02-2008

Idag var det strålande sol det mesta av dagen. Sen blev det lite molnigt och mörkare.
Alla hjärtansdag. Jag fick blommor av min kära man och från flickorna lite brev, bilder, choklad och ett tyghjärta.
Hoppas alla ni har haft en trevlig dag/kväll.  

Dagbok, de senatse dagarna....

ett litet inlägg innan jag skall till naprapaten. Ni har nog märkt att jag inte varit så aktic här de senaste dagarna och att mina dagens väder inte fanns några dagar. Anledningen är att jag hälsade på min kompis som skall föda om två en halv vecka och när jag var där gick hennes vatten  :o) Hon och hennes sambo frågade om jag ville vara med när deras son kom till världen. Självklart ville jag det. Eftersom hon inte fick några värker blev hon satt igång nästa förmiddag och kl 18:02 fick de en underbar liten pojke 3010 g och 49 cm lång och dagen var den onsdag den 13 februari. Nu skall jag iväg till naprapaten, kommer in hit om några timmer igen.

Vädret 11-2-2008

Vädret 11-2-2008
Idag har det varit sol men lite kallare ute. Har inte varit hemma på hela dagen därför lägger jag in bilden nu.
Bilden tog jag i morse vid 8. Hur har vädret varit hos dig?

Vädret idag den 10 febuari 2008

   Vädret 10-2-2008

Idag har det varit riktigt skönt ute, fast lite gråt och ingen sol, men ändå vår i luften,
med kvittrande fåglar och ganska varmt  :o)

enlitentax Abby har tävling

Groda

Denna roliga groda kan du vinna här http://enlitentax.blogg.se/

Saphira x 3

Saphira x 3

Saphira fick ett ben från sin uppfödare när vi var och hälsa på idag.
Hon tycker benet är riktigt smaskigt. Jag tycker mest det lukter illa  :o)
Tyckte hon var så söt när hon låg och tuggade och tuggade.
Och höll benet fast mellan sina små tassar.
Jag tog en massa bilder på henne. Här är tre av de, vist är hon söt?

Lördag

I morse åkte vi till Örebro för att hälsa på Saphiras uppfödare. Saphiras syster var också på besög. Det var jätte kul att få träffa de. Saphira tyckte det var spännande men var också lite på sin vakt, hennes mamma skällde på henne, men ville gärna busa, men Saphira blev lite rädd när hon skällde. Saphiras busade med sin syster, fast när mamma skällde på henne då blev systern kaxig och skällde också på Saphira  :o)

Här är lite bilder från vårt besök.

Hela gänget
  Här är hela gänget samlat, 7 med den den borta i dörren.
  Busan längst fram till vänster är Saphiras mormor.

Cindy & Saphira
                  Mamma Cindy & Saphira.

                     Dixie
                      Dixie Saphiras syster.


Tävling hos Blixman

Nu är det tävling hos Blixman Vinnaren får denna snygga väska. Förutom chansen att vinna denna snygga väska, så är sidan helt klart värt ett besök  :o)Blixmans tävling

http://blixman.blogg.se/ 

Vädret 9-2-2008

Vädret 9-2-2008

Har varit hemmifrån hela dagen så därför blir dagen väder en kvällsbild.
Vädret idag har varit gråt men tort och inte kallt.

Dagens väder :o)

Våren är här

Idag är det SOL och vår i luften. Tyckte det skulle flera bilder till att visa dagens väder. Det är 3,6 grader i skuggan och fåglarna kvittra   :o)  Nu skall jag och Saphira ut på promenad och njuta vädret, för man vet aldrig hur vädret ser ut i morgon. Jag hoppas bara att min vallmo klara sig. Förre året var den så fin, men året innan kom den också fram på "vintern" och det blev frost och den kom aldrig fram igen det år. Det har ju redan snöat på den i år så vet inte om den mår så bra. Jag önskar er alla en underbar dag och hoppas solen kommer till er också.

Saphira & Kenzo

Saphira & Kenzo


Hittade lite bilder från Dec-2007 då Saphira fick besök av en chihuahua pojke. Det tyckte Saphira var kul.
Just nu är hon super busig och plågar oss andra i familjen, hon förstår inte att vi inte orkar busa hela tiden. Hon behöver verkligen en kompis. Det är full fart på henne.

Vädret Torsdag

Vädret 7-2-2008

Idag är det tråkigt och grått väder, men det regner iaf inte som det gjorde igår.
Jag längtar efter sommer och sol.

Dagens väder Onsdag kväll

Vädret 6-2-2008

bilden är tagit på kvällen utan staiv. Men man ser att snön är borta.
Det regnade halva dagen och var mörkt och tråkigt ute.
Tyckte billden var lite mysig fast den är skakig.

Känner mig nyttig :o)

image26

Känns nyttigt och sen är det gott med sallad. Och vist ser det fint ut med alla färger. Vi har mer eller mindra alltid en skål med blandat sallad till kvällsmaten, men ibland gör vi bara sallad, typ som på bilden, fast med varierande innehåll. Det finns så mycket man kan ha i sin sallad, bara att använda fantasin :o) Brukar du göra sallad?

Dagensväder Tisdag

Väder 5-2-08

Fettisdagen

Fettisdagen

Eftersom inte alla i familjen äter semla så fanns det även chokladmuffins på bordet.

Lekte med min mans bil:o)

Jag ha lekt lite med min mans bil, men eftersom jag inte har något körkort så har jagh inte varit ute och lekt på vägen, men lekt i datorn........ Vet inte riktigt om jag blev riktigt nöjd med bilden, men här är den iaf.

Jaris bil

Dagens väder

Vädret 4-2-2008

Idag är det ett tråkigt och blött väder. snön försvinner och det är hallt.
Hur är vädret hos er?
Har varit hos naprapaten och känner mig lite trött och sliten och öm i kroppen.
annars har jag inte gjort något speciellt i dag. Nu skall jag gå och göra lite kvällsmat.
Få se om jag kommer in och skriver mera lite senare.

Tvättdag

Saphira hjälper till med tvätten

Eftersom vi är fem i familjen blir det ganska mycket tvätt. Även om vi tvättar en tvätt om dagen måste vi ändå ibland tömma tvättkorgen och få allt tvättat. Då lägger vi ut tvätten på golvet sorterat i färg osv. Och vem ville vara med att hjälpa........ fast det ser ut som hon tyckte det var tröttsamt att tvätta för hon somnade bland handukar och trasor. hon kanske tyckte de luktade gott  :o)

Snöväder

        Snöväder


Så här ser det ut utan för mitt fönster idag. Snö, snö och mera snö. Hur är vädret där du bor?
Saphira tycker vist att det är lite häftigt med snö, hon springer runt i en väldig fart. Hon försvinner nästan i snön :o) Min dotter cyklade till sin träning idag eftersom cykelbanan var skottat, men medans hon tränade, kom det mera snö och det gick inte att cykla hem, stackarn gick hem, flera km. Men jag fixade ett varmt skönt skumbad åt henne.
Det var dagens väder raport.

Snö snö snö

Här har det snöat hela dagen och blåsar gör det också och det är vit överallt.... får nästan julkänsla *haha* Det är kul med snö, men jag längtar faktisk efter våren? Vad tycker du om snön?

Lilla Saphia

Lilla Saphia


Liten i en stor värld  :o)

Saphira bits

                  Saphira bits
Inte alltid det går som man tänkt sig  *ler* tycker själv att bilden är ganska rolig.  Kan tillägga att hon inte bitar hårt och inte är någon arg hund. saphira gillar näsor  :o)