Sjuk i 2 1/2 vecka

Nu har jag varit sjuk i två en halv vecka och jag börjar verkligen tröttna. Jag tappar helt vardagen. Det är så mycket jag vill och skall men ingen ork. Först hade jag influensa antar jag, lite mer än en vecka, blev långsamt bättre men sen blev jag istället långsamt sämre. Åkte till läkaren och fick penicillin för bihåleinflammation men antar att den hemska hostan var bakterier för den blev mycket bättre på en gång. Men vill bli helt frisk och pigg nuuuuuu. Min dotter var också sjuk och mår fortfarande inte helt bra. Får se om hon också behöver penicillin.  
Förutom sällskap av min dotter har jag haft sällskap av hundarna :-) 

Min mor

Skrev tidigare här och berättade om att min mor fått en stroke. Det är nu över två år sen och det går fortfarande framåt. Det tog över ett år förr än minnet började bli mer som förr. Jag började att kunde prata med min mor som förr och det hade jag nog aldrig trott. Hon kom ihåg saker och frågade om barnen jobb mm efter nästan två år så började hon intressera sig för sitt hem, som är på ett äldre boende.. Hur hon ville ha möblerna. Tog hand om sina växter. Skrev lister på vad hon ville handla osv. Härligt att se. 

Efter lasarettet kom hon till ett rehabiliteringsboende och därefter till ett korttidsboende och sen flyttade hon till ett äldreboende. 

Det har varit en lång resa och det har varit tufft inemellan. Idag sitter min mor i rullstol men är ändå ganska stark i benen. Hon läser mycket och pysslar i sitt hem. Ungefär som förr. Tyvärr är det ganska tråkigt på äldreboende om man inte är intresserad av bingo mm. Många sitter och sover eller börjar bli så dementa att de inte vet vad de pratar om. Boende min mor har tyckt extra mycket om har dött. Personal börjar och sluter. Min mor som älskar att ta sig runt över allt kan idag inte ta sig nånstans och vill hon något speciellt så skall det vara på personalens villkor. Det finns inte tid inte personal så det räcker till osv osv listan kan göras mycket lång och jag hoppas att mycket hinner ändras till det bättre innan jag blir gammal.  

Igår klarade min mor av att ringa upp mig på sin mobil utan hjälp från personal :-) det går verkligen fortfarande framåt trots att det är över två år sen min mor fick en stroke och hon är 80 år. 

Blogga

Ja det är ju inte ofta jag tar mig tid att sätta mig ner och blogga. I perioder har jag lust att skriva en massa och perioder tänker jag inte ens på det. Kanske inte har så mycket intressant att blogga om. Fast måste det vara intressant? Bloggar man mest för din egenskuld eller andras? Och varför egentligen dela med sig av sitt liv till främmande? Bra fråga egentligen och har säkert olika svar beroende vem som frågor. Jag vill dela med mig av mina bilder, typ till hela världen. Mitt privatliv vill jag inte dela med alla, men delar ju ändå med mig en del. Tycker det är intressant att läsa andras blogg.. 

Godmorgon och trevlig helg