En härlig höstdag i Västerås 30-9-2010


Vädret 29-9-2010


Akupunktur

Jag blir tyvärr alltid sämre med min värk denna årstid och har därför börjat en akupunktur behandling mot min fibromyalgi. Jag har tidigare fått akupunktur behandling mot min värk hos sjukgymnasten. Skall blir intressant att se om jag blir bättre nu. Jag har iof börjat min LCHF diet ungefär samtidigt, men tror på att båda delana skall hjälpa mig. Om ni är intresserat i att veta mera om akupunktur kan ni kolla Märith Perssons websida http://www.bisticket.se/ 


Skär i hjärtat att vara osams med mina barn


Det skär i hjärtat att vara osams med mina barn  :( Men ibland driver de mig till vansinne.......
Jag älskar mina barn över allt annat på denna jord och varje minut vi är osams är bortkastat tid... Men jag antar att vi ibland måste rensa luften och få ur oss känslor och saker som gör ont eller är orättvisa. Ibland har vi mindre tålamod eller är mer känsliga än andra gånga och det är väl de gånga att det verkligen hettar till. Tillexempel om nån av oss är sjuk eller trött eller varit med om jobbiga saker osv. Jag hatar när de är osams med varandra och tjafsa och bråkar och pratar illa till varandra och när jag försöker hindre de så sluter det ofta med att de är osams med mig istället... Men det är väl så här det skall vara. Vi är en familj med mycket känslor mycket kärlek. Jag skulle kunde gå igennom vad som helst för mina barn, men faaaaan va trött irriterat och förbannat jag kan bli på de ibland.

Tisdag 21-9-2010

Idag är det grått och blött ute... Det regnar och regnar och regnar och känns som det kommer regna i evigheter.... Tråkigt och trist... Har inte alls nån energi eller ork idag. Har mera ont än vanligt, men beror kanske på att jag trotts värk dansade 20 min zumba med min dotter igår. Men det var en riktig energikick fast det gjorde ont. Jag har egentligen inte så mycket som måste göras idag, men ändå känner jag en stress inom mig för att jag känner att jag inte orkar.... Hmmm... stress är inte bra.
Jag äter fortfaranede efter LCHF (lite kolhydrater, mycket fett) Jag blir inte längre yr och skakis. Första tiden gick jag ner 1-2 kg men på två dagara så hade jag gått upp 2 kg igen. Nu äter jag ju inte LCHF för att gå ner i vikt, men för att bli av med min värk. Igår var jag på arbetsförmedlingen och berättade då för min handläggare att jag har börjat med LCHF och då berättade hon att hon också åt LCHF och att hennes värk i fötterna hade försvunnit :O)

Vädret 18-9-2010


Vädret 17-9-2010


Var ett konstigt väder... Både regn grått och sol

Vädret 16-9-2010Idag har det varit regn. Det är kallt och fuktigt, men solen har faktisk varit framme också....

Min 4e dag med LCHF diet..... Torsdag 16-9-2010


Trött och seg, men känner mig bättre idag än igår.... Känner att jag under dagen börjar få lite enegi tillbaka, eller energi är kanske att ta i, men känner mig inte lika matt....
Känner inget sug längre efter mackor mm och småäter inte lika mycket idag....

Vädret 15-9-2010


Abstinens tror jag....

Min tredje dag utan kolhydrater.... Jag känner mig alldeles matt, lätt yr och skakig.. Svartnar när jag resar mig.... Känns som mitt blodsocker står på noll. Jag har ätit. Det hjälpte, tog bort värsta känslan.... Blir att göra ingen ting idag, eftersom orken står på noll. Det måste jo beror på kroppens omställning till att vara utan kolhydrater. Har avbokat min träning i morgon, måste känna mig som mig igen och få nivåarna i kroppen i ballans.

Andra dagen utan kolhydrater.....

Min frukost bestod av två kokta ägg. En tomat i skivor. Några oliver och en klick majonäs.... hmmm känns ärligt lite konstigt.... Jag saknar att kunde äta en macka, eller en portion gröt... Känns inte som jag blir ordentligt mätt.... Jag är ingen förtjust i fett människa.
Men så stanna jag upp och känner efter värken i min arm och står jag lite längre så känner jag jo att det även värkar  nere i handen, upp i axlen, bröst ryggen andra axel, andra armen, ryggen, höfterna, benen, fötterna... hmmm bara armbågar och knän som inte gör ont.... Tur man inte känner efter jämt....

Ja min slutsats blir...  jag är gärna utan macka och gröt och allt annat som jag vill stoppa i mig om bara värken försvinner, eller värsta värken.... Så absolut värd ett försök och jag är säker på att jag kommer att vänja mig vid att inte äta kolhydrater. Det är bara en fråga om tid.....

Första dagen utan kolhydrater.....

Jag har hört att en del helt låter bli med kolhydrater och de mår bättre på flera olika sätt. För en del försvinner deras värk och det är där det blir intressant för mig. Jag har haft mycket värk senaste åren och speciellt höst och vinter. Jag vill vara pigg och glad och slippa ha ont. Jag vill kunna göra sånt jag kunde göra förr utan att få ont. Om jag bara skulle slippa värsta smärtan skulle jag var överlycklig, så det är verkligen värt ett försök....

Vissa dagar känns allt bara bläää....

och det är väl bara att acceptera att alla dagar inte är lika bra....
Tänka positivt,  i morogn blir en bättre dag....

Vädret den 12 - 9 - 2010


Sydde ett kisskydd till Eragon

kisskydd

Min lilla tik Ronja löper och Eragon, min hanhund blir lite knasig då   :( Han gnyr och gnäller och han kissar där hon har legat   :(   Jag hade problem med honom förr, att han lyfte ben innomhus och då sydde jag ett kisskydd åt honnom, det fungerade bra. Det är lite litet till honom nu och han är en jäkel på att ta bort det, så nu har jag sydd ett nytt, med dubbla "lås" och som jag hoppas att han inte klara av att ta bort.

Har ni problem med era hanhunda ?

En härlig promenad

en underbar höstpromenad

Idag har det varit helt underbart väder... Solen värmde och himlen var mest blå.... Jag fotade en hel del på min promenad med min ena lilla vovve Eragon. En riktig höst promenad. När vädret är som det var idag, är det helt okej att det är höst, även om jag tycker sommaren gick allt för fort. Men jag tycker jo för det mesta att tiden går för fort och att jag inte hinner hälften av allt jag skall och vill.
Hoppas alla har hunnit njuta av vädret idag.

Vädret den 7-9-2010


Mandag kväll.....
Måndagens kvällsmat blev fläskfile med potatismos och sallad.
Vi hjälpdes åt allihop.

Melissa dukade och skrapade grillen efter grillningen av köttet.
Martina gjorde sallad och matade hundarna (med hundmat).

Melissas kompis åt hos oss.

Efter maten blev det film time.  Kollade på filmen Farsan, den var helt ok film, men hade inga större förväntningar på den heller.

Under filmen blev det en lite paus, inte för reklam eller kissa men för att göra lite te och bre lite nybakade småbröd.. mums alltid gott med nybakat.Har bakat lite idag......


Måndag

Sov jätte länge idag och känner mig fortfrande trött och seg.....  Lite stel och ont över allt och känner mig frusen. Annars så mår jag bara bra  :) Men lite svårt sätta igång göra något vettigt när man känner för att kurra ihop sig under en varm filt med en kopp varm choklad eller annat gott.  Men samtidig är jag för rastlös till att göra så. Det är lite varmare ute idag, men lite fuktigt i luften. Jag längtar redan efter vår och sommar. Tycker den här sommaren gick allt för fort. Det är mysigt med den mörkar årstid, så man kan ha tända starinljus och jag älskar julen. Men jag är absolut en vår och sommar människa och skulle vara glad om den mörka årstiden var mycket kortare.

Hoppas att ni alla får en bra och trevlig dag och kväll.

Vädret 6-9-2010


Vädret 3 - 9 2010


Vädret 2-9-2010Sol och blå himmel, helt underbart, men kallt som en vinterdag.....
Jag längtar redan efter vår och sommar.

Saphira och två av hennas barnVist är de goa mina små hundar?

Saphira, Eragon och Ronja här på min dotters säng...


Tonåringar och stök

Jag har två tonårsdöttra och de är som natt och dag och har alltid varit. De är jo absolut helt underbara båda två och har en massa fina underbara sidor. Sen kan de vara, hmmm ja så där envisa griniga tjuriga arga eldsprutande, som tonåringar kan vara.

Min ena dotter lämnar saker efter sig över allt. Hon vet att jag hatar när det ligger skaer över allt. Jag gillar ordning och reda. Jag tycker inte alls om att gå och plocka efter henne och jag tycker absolut inte heller om att tjata på henne hela tiden. Jag har pratat med henne så hon vet precis vad som gäller och vad jag tycker men av nån anledning så klara inte hon av att lägga saker på plats, att inte kasta sina saker eller kläder i soffan, att inte ha en hög av sina saker och kläder på tvättmaskinen, att inte lämna hälften av sitt smink och använda bomullspads osv listan är lång....
Annars är hon go och omtänksam.....

Hur gör jag?
vädret 1-9-2010
Blå himmel och sol när jag vaknade, underbart... 
Men sen blev det lite mulet.
Här är dagens väder bild. Hoppas få se solen titta fram en stund igen idag.

Härliga druvorDessa härliga druvor växer hemma hos min kompis. Nu börjar de få en härlig mörklila färg, men är fortfrande lite syrliga...

30-08-2010

Sol och blå himmel, gör mig nästan alltid glad och jag har verkligen längtat efter att få känna lite värme från solen, dessa grå trista dagar som varit senaste tiden, så det var verkligen energigivande att det var sol.

Min kompis kom till mig på morgonen, då hon behövde hjälp med lite skolarbete. Sen åkte vi och handlade lite på Ikea och några andra ställen... När jag kom hem, fick jag oväntat besök  :) En tjej jag inte träffat på ett halvår eller mer. Jätte trevligta att hon kom. Vi drack kaffe i solen på altan och pratade ifatt tiden som gått sen vi träffades sist.

18:00 var det styrelsemöte i Brf där jag bor.... Ja sen var den dag mer eller mindre slut... Satt och ändrade lite i min blogg och tycker själv att den blev helt ok, fast det fattas nog lite på den, men det får bli en annan gång.
Tyvärr blev det ingen väder bild, fast det var så fint väder.